Poistoilmalämpöpumppu

NYKYAIKAINEN LÄMMITYSRATKAISU

Poistoilmalämpöpumppu on nykyaikainen lämmitysjärjestelmä, jonka lämmitystehoa ei kannata aliarvioida. Nykyaikaiset talot tarvitsevat vähemmän tehoa lämmitysjärjestelmältä, sillä niiden eristysvaippa pitää lämmön tehokkaasti talon sisällä. Poistoilmalämpöpumppu riittääkin asunnon lämmittämiseen suurimman osan vuodesta.

  • Säästää noin 40 % verrattuna suoraan sähköön
  • Tuottaa lämpöä aina lähes samalla teholla
  • Tehoa mitataan COP-lukemalla

TOIMINTAPERIAATE

Pumppu koostuu yksinkertaistetusti lauhduttimesta sekä höyrystimestä ja sen toimintaperiaate on sama kuin jääkaapissakin. Höyrystin kerää poistoilman lämpöenergian talteen ja lauhdutin siirtää tämän energian joko ulkoa tuotavaan tuloilmaan tai varaajan käyttöveteen.

Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa talosta poistettavasta ilmasta. Pumppu siirtää lämmön tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

Saneeraus Poistoilmalämpöpumpun tai ilmalämmityskoneen uusiminen

Poistoilmalämpöpumpun, ilmalämmityskoneen tai ilmanvaihtokoneen vaihto on edessä monissa 70-90 -luvulla rakennetuissa kodeissa. Laitteiden käyttöikä lähenee loppua ja ne saattavat toimia jo puolitehoin.

Onneksi laitteen vaihtaminen on suhteellisen helppo suorittaa ja muutenkin järkevä sijoitus, joka näkyy pienempinä sähkölaskuina.

Poistoilmalämpöpumput ovat energiatehokkaita, joten vaihtamalla vanhan laitteesi uuteen, saat säästöä energiakustannuksissasi. Poistolämpöpumpun uusiminen tulee maksamaan itsensä takaisin nopeammin kuin uskotkaan.

Hämeen maalämpö

HC Heating & Cooling Oy

Huolto

Toimialueemme on mm.:    Hämeenlinna, Hattula, Parola, Hauho, Lammi, Janakkala, Turenki, Tervakoski, Kärkölä, Hausjärvi, Riihimäki, Hyvinkää, Forssa, Tammela, Jokioinen, Kangasala, Valkeakoski, Akaa, Pälkäne, Tampere, Helsinki, Vantaa, Espoo