Aurinkoenergia

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneeleilla tuotat sähköä oman kotisi tarpeisiin ja myyt lopun sähkön mitä et ehdi itse käyttämään takaisin sähköyhtiölle.

Aurinkopaneeleita on saatavilla useassa eri teholuokassa.

Yleisimmät teholuokat omakotitaloissa ovat:

  • 2,85-5,7 kW (10-20 paneelia) 
 

Myös isompia usean sadan paneelin järjestelmiä on helppo toteuttaa kiinteistöihin, tehtaisiin, halleihin yms.

Aurinkopaneelien asennus on paikasta riippuen yksinkertaista ja helppoa, mutta aikaa kannattaa varata muutama päivä.

Asennuksen jälkeen huoletonta lämpöä.

Tervakoskella pienessä taloyhtiössä aurinkopaneelit hankittiin sähkölaskujen kuluja helpottamaan.
Aurinkosähköä myös tuetaan valtion tasolla ja sen osuus oli merkittävä myös ostopäätöksen kannalta.
Aurinkosähköä saadaan myös pilvisellä säällä suht tehokkaasti. Erittäin järkevä hankinta!

Aurinkokeräimillä

lämmität uima-altaan, poreammeen tai talon käyttöveden lähes olemattomalla sähkönkulutuksella.

 

Materiaalit ovat huoltovapaita. Tehokkaat tasokeräimet eivät rikkoonnu lumenpainosta, kolhuista tai raekuuroista.

Monipuolisesti tasokasta mukavuutta.

Aurinkokeräimet hyödyntävät ilmaista, uusiutuvaa auringon säteilyenergiaa, joka varastoidaan lämminvesivaraajaan lämmittäen veden automaattisesti.

Tällä lämmitetyllä vedellä voidaan lämmittää sisätiloja sekä käyttövettä. Sisätilojen ja käyttöveden lämmitys muodostaa noin 90 % kotitalouksien energiantarpeesta, jolloin aurinkolämpöjärjestelmillä voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä. Vaikka auringon säteilyn voimakkuus vaihtelee, touko- ja syyskuun välisenä aikana voidaan kattaa jopa 90 % lämpöenergian tarpeesta ja jopa joulukuussa voidaan saavuttaa 25 % kattavuus.

 

Keskimäärin voidaan auringonvalon avulla tuottaa jopa noin 70 % vedenlämmitykseen vuosittain tarvittavasta energiasta.

Meillä Hämeenlinnan Papinniityssä keräimet tulivat ensin öljylämmityksen rinnalle syksyllä vuonna 2011 ja syksyn aikana ehdimme nauttimaan n. 1kk verran auringonlämmöstä.

Viime kevät ja kesä 2012 menivät aurinkokeräimillä käyttövettä lämmitellessä toukokuun puolesta välistä alkaen kokonaan.

Hieno valinta!

Mitoitus!

Oikein mitoitettuna tasokeräimet ovat lähes ikuiset. Väärällä mitoituksella voi olla monia haitallisia vaikutuksia lämmönkeruun tehokkuuteen ja sen kestoikään. Nesteen mustuminen ja varaajan kierukoiden tehon heikentyminen ovat yleisimmät ongelmat, jotka tulevat esiin ensimmäisenä ja ne ovat myös kaikkein vaikeimmin havaittavissa. Keruunesteen vaihtamista maahantuojat suosittelevat n. 5-7 vuoden välein. Väärin mitoitettu aurinkojärjestelmä saattaa mustuttaa nesteen jo 1-2 vuoden käytön jälkeen.

 

Kierukoiden tehon heikentyminen johtuu taas varaajan liian korkeasta lämpötilasta. Jos varaajassa pidetään jatkuvasti yli + 60*C lämpötilaa, saattaa kierukkaan alkaa kertyä partikkeleita, jotka toimivat lähinnä lämpöeristeinä putkiston sisäpinnassa; etenkin jos paikallisen vesijohtoveden PH-arvo on kovinkin alhainen. Nämä aiheuttavat kierukan tehon heikentymisen hitaasti mutta varmasti. Kun kierukka menettää tehonsa, on sitä mahdotonta enää korjata aiheuttaen näin ylimääräisiä kuluja uuden varaajan hankinnassa. Käytämme aina mitoituksessa siihen suunniteltua mitoitusohjelmaa, jolla saamme laskettua juuri oikean kokonaisuuden jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisesti.

Miksi tasokeräimet?

Tasokeräimien luotettavuus muihin aurinkolämmön keräimiin verrattuna on huomattavasti parempi: heijastus- ja säteilyhävikki on minimaalinen ja hyötysuhde on korkea. Tasokeräimet ovat vahvaa karkaistua lasia, joka kestää jopa päällä kävelyn. Lasi ei rikkoudu raemyrskyissä eikä lumikuorman alla.

Mihin aurinkolämmitys sopii?

Aurinkolämmitys on siitä mieluisa lämmöntuottaja, että se sopii kaikkien lämmöntuottojärjestelmien rinnalle iästä tai koosta riippumatta. Aurinkotasokeräimet voivat kattaa joko kesämökkisi, tai vaikkapa uimahallin käyttöveden lämmitystarpeen. Pienimpiin kohteisiin on tarjolla sopivia valmiita ratkaisuja, kun taas suuremmat kohteet tarvitsevat tarkemman selvityksen ja mitoituksen tarpeesta.

Hämeen maalämpö

HC Heating & Cooling Oy

Huolto

Toimialueemme on mm.:    Hämeenlinna, Hattula, Parola, Hauho, Lammi, Janakkala, Turenki, Tervakoski, Kärkölä, Hausjärvi, Riihimäki, Hyvinkää, Forssa, Tammela, Jokioinen, Kangasala, Valkeakoski, Akaa, Pälkäne, Tampere, Helsinki, Vantaa, Espoo