Aurinkoenergia

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneeleilla tuotat sähköä oman kotisi tarpeisiin ja myyt lopun sähkön mitä et ehdi itse käyttämään takaisin sähköyhtiölle.

Aurinkopaneeleita on saatavilla useassa eri teholuokassa.

Yleisimmät teholuokat omakotitaloissa ovat:

  • 2,85-5,7 kW (10-20 paneelia) 
 

Myös isompia paneelijärjestelmiä saa omakotitaloihin ja usean sadan paneelin järjestelmiä on helppo toteuttaa kiinteistöihin, tehtaisiin, halleihin yms.

Materiaalit ovat huoltovapaita. Tehokkaat aurinkopaneelit eivät rikkoonnu lumenpainosta, kolhuista tai raekuuroista.

 

Aurinkopaneelien asennus on paikasta riippuen yksinkertaista ja helppoa, mutta aikaa kannattaa varata muutama päivä.

Asennuksen jälkeen voit nauttia itse tuotetusta ilmaisesta sähköstä.

Tervakoskella pienessä taloyhtiössä aurinkopaneelit hankittiin sähkölaskujen kuluja helpottamaan.
Aurinkosähköä myös tuetaan valtion tasolla ja sen osuus oli merkittävä myös ostopäätöksen kannalta.
Aurinkosähköä saadaan myös pilvisellä säällä suht tehokkaasti. Erittäin järkevä hankinta!

Aurinkokeräimillä

lämmität uima-altaan, poreammeen tai talon käyttöveden lähes ilmaiseksi. 

Materiaalit ovat huoltovapaita. Tehokkaat tasokeräimet eivät rikkoonnu lumenpainosta, kolhuista tai raekuuroista.

Monipuolisesti tasokasta mukavuutta.

Aurinkokeräimet hyödyntävät ilmaista, uusiutuvaa auringon säteilyenergiaa, joka varastoidaan lämminvesivaraajaan lämmittäen varaajan veden.

Tällä lämmitetyllä vedellä voidaan lämmittää sisätiloja sekä käyttövettä. Sisätilojen ja käyttöveden lämmitys muodostaa noin 90 % kotitalouksien energiantarpeesta, jolloin aurinkolämpöjärjestelmillä voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä. Vaikka auringonsäteilyn voimakkuus vaihtelee, touko- ja syyskuun välisenä aikana voidaan kattaa jopa 90 % lämpöenergian tarpeesta ja jopa joulukuussa voidaan saavuttaa vielä 25 % kattavuus.

Keskimäärin voidaan auringonvalon avulla tuottaa jopa noin 70 % käyttövedenlämmitykseen vuosittain tarvittavasta energiasta

Meillä Hämeenlinnan Papinniityssä keräimet tulivat ensin öljylämmityksen rinnalle syksyllä. Syksyn aikana ehdimme nauttimaan reilun 1 kk verran auringonlämmöstä.

Seuraava kevät ja kesä menivät aurinkokeräimillä käyttövettä lämmitellessä toukokuun puolesta välistä alkaen ja öljyä ei tuona aikana tarvittu käyttöveden lämmittämiseen lainkaan.

Hieno valinta!

Mitoitus!

Aurinkopaneelit ja tasokeräimet kannattaa mitoittaa aina talon tai kiinteistön tarpeiden mukaan. Kohteeseen tutustuminen ammattilaisen toimesta on siksi tärkeää. 

Aurinkopaneelit ja tasokeräimet on lähes huoltovapaita. Keräimen pinta kannattaa pitää puhtaana, niin tehot säilyvät parhaiten.

 

Tasokeräimen lämmönkeruunesteen vaihtamista maahantuojat suosittelevat n. 5-7 vuoden välein.

 

Käytämme aina mitoituksessa siihen suunniteltua mitoitusohjelmaa, jolla saamme laskettua juuri oikean kokonaisuuden jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisesti.

 

 

Miksi tasokeräimet tai aurinkopaneelit?

Tasokeräimien luotettavuus muihin aurinkolämmön keräimiin verrattuna on huomattavasti parempi: heijastus- ja säteilyhävikki on minimaalinen ja hyötysuhde on korkea. Tasokeräimet ovat vahvaa karkaistua lasia, joka kestää jopa päällä kävelyn. Lasi ei rikkoudu raemyrskyissä eikä lumikuorman alla.

 

Sähköntuotantoon tarkoitettuja aurinkopaneeleita on kahta erilaista, yksikidepaneeleita(mono) ja monikidepaneeleita(poly).

Yksikidepaneelit on väriltään mustia ja hieman tehokkaampia kuin väriltään siniset monikidepaneelit.

Jos halutaan tehokas järjestelmä ja tilaa on rajallisesti niin silloin yksikidepaneeli on paras ratkaisu. Monikidepaneelit ovat hieman edullisempia ja niitä kannattaa laittaa jos tilaa on reilummin.

Mihin aurinkolämmitys ja aurinkopaneelit sopii?

Aurinkolämmitys on siitä mieluisa lämmöntuottaja, että se sopii kaikkien lämmöntuottojärjestelmien rinnalle iästä tai koosta riippumatta. Aurinkotasokeräimet voivat kattaa joko kesämökkisi, tai vaikkapa uima-altaan käyttöveden lämmitystarpeen. Pienimpiin kohteisiin on tarjolla sopivia valmiita ratkaisuja, kun taas suuremmat kohteet tarvitsevat tarkemman selvityksen ja mitoituksen tarpeesta.

 

Aurinkopaneelit sopii kaikkiin kiinteistöihin kun halutaan säästää sähkölaskuissa. 

Mökeillä jossa ei ole esim. sähköliittymää on aurinkopaneelit erinomainen vaihtoehto. Mökki käytössä voidaan hyödyntää myös akustoa johon voidaan ladata aurinkosähköä silloin kun sitä ei käytetä.

Omakotitaloihin kun halutaan tehokasta säästöä sähkölaskuihin. Tänä päivänä omakotitalouksissa on valtavasti sähköä kuluttavia laitteita ja sähkön hinnat on ollut myös kovassa nousussa. Aurinkopaneeleilla saat pienellä hankinta hinnalla parhaan säästön sähkökuluihin. Myös valtion tuet hankintaan kannattaa hyödyntää.

Isompiin kiinteistöihin missä sähköä kuluu ympäri vuoden. Säästöt ovat suuria ja takaisinmaksuajat jää muutamaan vuoteen. Valtio tukee myös yrityksiä näissä hankinnoissa.

 

Hämeen maalämpö

HC Heating & Cooling Oy

Huolto

Toimialueemme on mm.:    Hämeenlinna, Hattula, Parola, Hauho, Lammi, Janakkala, Turenki, Tervakoski, Kärkölä, Hausjärvi, Riihimäki, Hyvinkää, Forssa, Tammela, Jokioinen, Kangasala, Valkeakoski, Akaa, Pälkäne, Tampere, Helsinki, Vantaa, Espoo