Ilma-vesilämpö huollot

Ilma-vesi lämpöpumppujen huollot Hämeenlinnassa ja ympäristökunnissa.

Ulkoilma-vesilämpöpumppu toimii samalla periaatteella kuin jo monelle tutut ilmalämpöpumput. Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa ja käyttää sitä talon ja käyttöveden lämmitykseen – ympäri vuoden, jopa talven kylmissä olosuhteissa.

Käyttö on yksinkertaista suomenkielisen ohjausautomatiikan avulla ja sähkönkulutus on todella pientä, jopa 60 % suoraa sähkölämmitystä edullisempaa

.

 

Ilma-vesi lämpöpumppujen huolto: Tärkeät toimenpiteet ja hyödyt

Ilma-vesi lämpöpumppujärjestelmä on tehokas tapa lämmittää ja viilentää kotiasi. Järjestelmän tehokkuuden ylläpitämiseksi ja sen pitkäikäisyyden varmistamiseksi on tärkeää suorittaa säännöllistä huoltoa. Tässä oppaassa käsittelemme ilma-vesi lämpöpumpun huollon keskeisiä näkökohtia ja sen merkitystä.

Kuinka usein huolto tulisi tehdä?

Ilma-vesi lämpöpumpun huolto tulisi suorittaa vähintään kerran vuodessa. Suositeltavaa on ajoittaa huolto syksyyn ennen lämmityskauden alkamista. Tämä auttaa varmistamaan, että järjestelmä toimii tehokkaasti talven aikana.

Huollon hinta ja koostumus

Ilma-vesi lämpöpumpun huollon hinta voi vaihdella alueittain. Hintaan vaikuttavat tekijät ovat järjestelmän koko, huoltotyön laajuus ja tarvittavat varaosat sekä matkakustannukset. Yleisesti ottaen huollon hinta voi vaihdella muutamasta sadasta eurosta ylöspäin perushuollossa ja isommat korjaushuollot satasista muutamaan tuhanteen euroon.

Mitä huollossa tehdään tyypillisesti?

Ilma-vesi lämpöpumpun huoltoon sisältyy useita tärkeitä vaiheita:

• Järjestelmän optimoinnin tarkastus
• Hiukkassuodattimien putsaukset tekn.tilassa
• Kylmäainepiirin tarkistuksen
(aistin varaisesti ja vuodon etsijällä)
• Paineiden ja lämpötilojen tarkistuksen
• Järjestelmän toiminnan tarkistuksen
• Kulutustietojen raportin(jos on kulutusmit.)
• Varolaitteiden toiminnan tarkastus
• Pumpun virhelokin tarkastus ja hälytyksien kuittaus

Vaikka huollon hinta saattaa näyttää aluksi kustannukselta, on tärkeää muistaa, että se on investointi järjestelmän pitkäikäisyyteen ja tehokkaaseen toimintaan. Säännöllinen huolto voi myös auttaa välttämään yllättäviä ja korkeita korjauskustannuksia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ilma-vesi lämpöpumpun säännöllinen huolto on olennainen osa sen tehokasta ja luotettavaa toimintaa. Huollon avulla pidennät lämpöpumpun käyttöikää, parannat sen suorituskykyä ja vähennät energiakustannuksia.

Teemme maalämpölaitteiden huoltotöitä Hämeenlinnassa ja ympäristöalueilla. 

 

Huollamme suositut Thermia, Bosch ja Vaillant lämpöpumput. Myös muiden merkkien huollot onnistuvat kauttamme.

Ilma-vesi lämpöpumppujen huollot Hämeenlinna, Hattula, Parola, Iittala, Hauho, Lammi, Janakkala, Turenki, Tervakoski, Kärkölä, Hausjärvi, Riihimäki, Hyvinkää, Forssa, Tammela, Jokioinen, Kangasala, Valkeakoski, Akaa, Pälkäne, Tampere, Helsinki, Vantaa, Espoo

Asennus

Ilma-vesilämpöpumppu sijoitetaan talon ulkopuolelle tukevalle alustalle, jotta lämpöpumppu pysyy hyvässä asennossa vuodenajasta riippumatta ja näin ollen varmistetaan lämpöpumpun moitteeton toiminta kaikissa olosuhteissa.

Asennus ei vaadi porausta tai kaivamista pihassasi. Lämpöpumppu voidaan liittää myös nykyiseen lämmitysjärjestelmään, jos halutaan kattaa vain osa kohteen lämmitysenergiasta lämpöpumpulla. Tällaisia tapauksia ovat yleisimmin vain isommat kohteet, esim. uimahallit, isot kiinteistöt yms.

Hämeen maalämpö

HC Heating & Cooling Oy

Huolto

Toimialueemme on mm.:    Hämeenlinna, Hattula, Parola, Hauho, Lammi, Janakkala, Turenki, Tervakoski, Kärkölä, Hausjärvi, Riihimäki, Hyvinkää, Forssa, Tammela, Jokioinen, Kangasala, Valkeakoski, Akaa, Pälkäne, Tampere, Helsinki, Vantaa, Espoo