Ilmavesilämpö

Lämpöä ulkoilmasta

Ulkoilma-vesilämpöpumppu toimii samalla periaatteella kuin jo monelle tutut ilmalämpöpumput.

Laitteisto kerää ulkoilmasta lämpöenergiaa talteen muutaman asteen ja tekee siitä kompressorin avulla talon tarvitseman lämmön siirrettäväksi olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmönjakoon (esim. patterit) tai uuteen lattialämmitysverkostoon.

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa ja käyttää sitä talon ja käyttöveden lämmitykseen – ympäri vuoden, jopa talven kylmissä olosuhteissa.

Käyttö on yksinkertaista suomenkielisen ohjausautomatiikan avulla ja sähkönkulutus on todella pientä, jopa 60 % suoraa sähkölämmitystä edullisempaa.

Erinomainen ratkaisu sekä uuteen että vanhaan taloon. Hyvä lämpimän vedentuotto vielä kovemmillakin pakkasilla. Sähkönkulutusta ja taloon tuotettua lämpöä (kWh) voit itse seurata laitteen selkeästä automatiikasta.

Helppo kytkeä ulkopuoliseen rinnakkaislämmitysjärjestelmään esim. aurinkokeräimiin tai öljypannuun.

Ilma-vesilämpöpumpulla katetaan lähes poikkeuksetta kaikissa kohteissa myös käyttövesitarve. Tämän johdosta voidaan aina varmistua myös siitä, että ilma-vesilämpöpumppu on tarkoitettu koko talon uudeksi lämmöntuottajaksi.

Päätimme luopua kalliista sähkölämmityksestä ja vaihtaa vanhan vesikiertoisen sähkölämmityksen tilalle uudenaikaisen ilma-vesilämpöpumpun ja valinta on osoittautunut erinomaiseksi. Lämmityskulut ovat pienentyneet yli puolella. Ennen lämmityskulut oli vuodessa yli 2.000€ ja nyt ne on n.900 €.

Ilma-vesilämpöpumput omakotitaloihin

Jopa

  • 6 vuoden täystakuu ja 10 vuoden kompressoritakuu
  • Huipputehokas SCOP 4,9
  • Jopa +62 asteista vettä tarvittaessa

Kiinteistöilma-vesilämpöpumput

myös suuriin kiinteistöihin, aina yli 190 kW asti.

Kuvassa 3 x Stiebel Eltron WPL 23E, yht. 48 kW

Asennus

Ilma-vesilämpöpumppu sijoitetaan talon ulkopuolelle tukevalle alustalle, jotta lämpöpumppu pysyy hyvässä asennossa vuodenajasta riippumatta ja näin ollen varmistetaan lämpöpumpun moitteeton toiminta kaikissa olosuhteissa.

Asennus ei vaadi porausta tai kaivamista pihassasi. Lämpöpumppu voidaan liittää myös nykyiseen lämmitysjärjestelmään, jos halutaan kattaa vain osa kohteen lämmitysenergiasta lämpöpumpulla. Tällaisia tapauksia ovat yleisimmin vain isommat kohteet, esim. uimahallit, isot kiinteistöt yms.

Säästöt

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan saavuttaa jopa 60 % säästö lämmityskuluissa!

Vielä -25 C pakkasessa saadaan ilma-vesilämpöpumpulla tuotettua lämpöä hyötysuhteella ja -15 C pakkasessa voidaan tuottaa jopa +60 asteista vettä. 

Hyötysuhde on patteritaloissa n. 3 COP ja lattialämmitystaloissa yli 4 COP.

Referenssikohteistamme näet, kuinka asiakkaamme ovat säästäneet ilma-vesilämpöpumpulla. 

Mikäli kiinnostuit, kysy lisää tuotteista ja palveluistamme.

Hämeen maalämpö

HC Heating & Cooling Oy

Huolto

Toimialueemme on mm.:    Hämeenlinna, Hattula, Parola, Hauho, Lammi, Janakkala, Turenki, Tervakoski, Kärkölä, Hausjärvi, Riihimäki, Hyvinkää, Forssa, Tammela, Jokioinen, Kangasala, Valkeakoski, Akaa, Pälkäne, Tampere, Helsinki, Vantaa, Espoo